Van begin tot eind een Tv-productie gemaakt

Deze week werden in Miami de producties gemaakt voor Online, TV en Radio. De eerste producties die ik voor de NOS van begin tot eind mee heb mogen maken. Op maandag 20 maart kwam de eerste op de TV. De klopjacht op Russische oligarchen en hun geld. Marieke en Freek hebben deze productie gedraaid en ik heb afgelopen zondag erbij gezeten toen de montage voor het achtuurjournaal in elkaar gezet werd. Van begin tot eind de eerste producties tot stand zien komen. Dat was nogal een flinke klus, maar het eindresultaat mag er wezen.

De komende tijd komen er natuurlijk nog veel meer maar de eerste is altijd even een bijzonder moment. In Miami werd nog een tweede productie gemaakt, maar hier vertel ik later meer over als deze ook op de TV geweest is. Gedurende de rest van de week ben ik druk bezig geweest met het voorbereiden van nieuwe producties. We hebben nu wat meer ruimte om verhalen aan te dragen in Hilversum. De oorlog in Oekraïne heeft natuurlijk de hoogste prioriteit, maar daaromheen komt er ruimte voor andere producties.

Picnic

Zaterdag zijn we met het huis op P-Street gaan picknicken in een parkje. Velen vertrokken voor vakantie na een lange periode van studeren. Van de groep die bleef zijn we met zijn elven naar dit parkje gegaan met snack, drinken en kaartspelletjes en hebben we heerlijk genoten van het mooie weer en ook nog even bij de rivier gaan kijken. (Ook er in, maar dat zie je hieronder ook in de video)

De vis lag vast en is hierna weg gezwommen.

In de blog van vorige week vertelde ik over het gastcollege dat ik had bij de Minor American Studies in English op de NHL Stenden. De klas was na schooltijd gebleven om bij dit college aanwezig te zijn en er werden veel vragen gesteld.

Er was vooral veel vraag naar hoe ik persoonlijk journalistiek bedreef, hoe kies ik mijn onderwerpen en hoe zorg je ervoor om als journalist neutraal te blijven. Het is leuk om over je eigen vak te mogen praten ook al ben ik dan zelf nog gewoon aan het studeren. De docenten waren erg tevreden en dat was ik zelf ook zeker. Na deze middagpauze ging op de redactie het werk gewoon weer door.

Pingpong en werken

’s Avonds zit ik vaak in het hoofdgebouw van het International Student House (ISH) te werken aan deze blogs of ben ik aan het tafeltennissen. We hebben een vast groepje waarmee we in de kelder aan het spelen zijn. Dit gaat soms hard tegen hard en zorgt voor leuke gesprekken en mooie momenten. Herinneringen voor ons allen die we natuurlijk nooit zullen vergeten.

Ondertussen moet ik natuurlijk ook denken aan school en ook het afstuderen begint langzaam om de hoek kijken. Gelukkig kan ik voorlopig nog mijn ogen uitkijken en zien wat ik interessant vind om te gebruiken voor dat afstuderen.

Het is Cherry Blossom season hier in DC. De bomen staan dan mooi en bloei en dat zal voor de blog van volgende week zeker mooie plaatjes geven.

Zijn er nou dingen die jij, de lezer, graag wil horen? Laat dat weten in de reacties in ik zal ze in de komende blog gaan beantwoorden!

Tot volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het gaat niet om wie ze schrijft, het gaat om de verhalen

Subscribe To Our newsletter