Trump, wafels en een roadtrip vanaf Roanoke Rapids

Het was me het weekje wel. Met toch wel een aantal hoogtepunten. Zo ging ik op donderdagavond met mijn kamergenoot Cole naar een wedstrijd van de Washington Nationals, die als openingswedstrijd van het nieuwe seizoen de New York mets tegenover zich hadden staan. De wedstrijd werd vanwege het weer meerdere keren uitgesteld, maar ging uiteindelijk toch van start. Een gezellig avondje met goed eten en gelach op de tribunes. De Nationals verloren (Sorry pap, niet iedereen is zo goed als de Yankees :P) maar dat mocht voor ons de pret zeker niet drukken.

Het weekend was vooral heel erg leuk. Samen met Lucas en Freek vertrok ik naar North Carolina om bij een Trump Rally opnames te maken voor de reportage die op maandag 11 april op de televisie verscheen.

Dit was een bijzondere ervaring in Selma, North Carolina. Een rally lijkt een beetje op een festival. Een groot veld, etenstentjes aan de zijkant, muziek aan en af en toe een spreker tussendoor. ’s avonds kwam de man himself, Mr Donald J. Trump ook nog spreken op de rally. Het publiek ging helemaal los bij zijn opkomst en elk statement dat hij maakte, werd volmondig beaamt. Een korte samenvatting van zijn speech. Amerika gaat de verkeerde kant op en Poetin was nooit Oekraïne binnengevallen als hij nog president was geweest.

Na de speech van Trump wilden we graag de menigte voorblijven en vertrokken we weer een uurtje noordwaarts naar Roanoke Rapids waar we op een soort industrieterrein verbleven voor de nacht. In de ochtend was er een heerlijk ontbijt waar je zelf wafels kon maken en begon het monteren van de radio-productie, TV en voor online.

In de middag vertrokken we weer richting DC en had ik mijn eerste ervaring in het Amerikaanse verkeer. Even samengevat: ze kunnen niet rijden. De toegestane snelheid is voor de Amerikanen de basis, harder is de regel. Het was heerlijk om door de bossen van North Carolina en Virginia te crossen voordat we weer met het zonnetje langzaam ondergaand bij de National Mall ‘onze’ stad DC binnen reden.

Nu gaat het werk weer beginnen en staan de volgende producties op de planning. Maar nagenieten doen we zeker, en gelukkig hebben we de foto’s nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het gaat niet om wie ze schrijft, het gaat om de verhalen

Subscribe To Our newsletter