De natuur op zijn mooist tijdens Cherry Blossom seizoen

Deze week is het weer Cherry Blossom seizoen in Washington DC. Alle bomen staan in bloei en zeker rondom het Tidal Basin is het erg mooi, maar zeker ook druk. Daarom ben ik met zonsopgang daar al naartoe gegaan. Dat levert niet alleen mooie plaatjes op, maar ook wat rust voordat alle toeristen komen.

Het hele meer is omgeven door deze bomen en zeker bij de eerste zonnestralen geeft dat een magisch effect over het water, maar ook over de stad.

Het was ook de laatste week voor het National Air en Space Museum voordat deze ging sluiten om gerenoveerd te worden. Tot zeker de herfst is het museum nog dicht, maar ik kon er gelukkig nog een keer in. (1/3 van het museum was sowieso nog maar open)

Na een half uur in de kou te hebben gestaan kon ik eindelijk naar binnen en keek ik mijn ogen uit tussen alle raketten, ruimtevoertuigen en maanlandingen. Mocht je in de herfst naar DC komen dan is dat zeker een aanrader om in het nieuw gerenoveerde museum te gaan kijken en te genieten.

Het museum ligt aan de National Mall waar afgelopen week het vliegerfestival plaatsvond. Mensen komen dan met hun vliegers de mall op om daar, ondanks de harde wind, gezamenlijk plezier te hebben.

Deze week was vooral een koude week in DC. Ondanks dat de lente aan is gebroken hebben we al een aantal dagen gehad dat de temperatuur tegen het vriespunt aanzat. Gelukkig komt er in de komende dagen/weken beter weer aan en in de zomer kan de temperatuur hier zelfs oplopen tot zo’n 40 graden celcius.

Werk

Natuurlijk moet er naast alle plezierige uitstapjes ook gewoon gewerkt worden. Deze week stond in het teken van het publiceren van onder andere de productie over de Don’t Say Gay Bill die in Florida ge├»ntroduceerd is. Ron DeSantis, de gouverneur van de staat, tekende op maandag 27 maart deze wet zelfs.

Op zondag 26 maart zat er een productie in het achtuurjournaal en ook het jeugdjournaal gaf er aandacht aan omdat dit onderwerp veel jongeren kinderen ook zeker aangaat. De week daaromheen bestond voor mij voornamelijk uit het researchen van verhalen, maar ook het bellen van mensen om ze te strikken voor het interview. Niet alles lukte helaas, maar we geven niet op en proberen het deze week ook weer.

Een even knijpen momentje

Het rondlopen of fietsen door de stad en het zien van alle monumenten, en kijkend naar het Capitool blijft voor mij nog steeds een ‘even knijpen’ momentje. Het besef dat ik mag werken in het politieke centrum van het westen is een onbeschrijfelijk gevoel.

Mocht je vragen voor mij hebben? Laat het weten in de reacties en ik zal ze zeker beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het gaat niet om wie ze schrijft, het gaat om de verhalen

Subscribe To Our newsletter