OVER
ONS

Liam Toll media is opgericht door, en tevens ook de enige werknemer, Liam Toll. Van origine is hij schrijvend journalist, maar door de jaren heen werden die werkzaamheden uitgebreid.

Hoe het allemaal begon

Liam Toll

Geboren in Helmond, Noord-Brabant groeide Liam op in een waar een vooroordeel over rustte. Criminaliteit, lui volk, het Haagje waren bekend als je buiten de stad kwam.  Maar door de jaren heen zag hij de stad veranderen. De stad groeide van fabrieksstad (onder andere door de Vlisco fabriek) uit tot een stad van technologische vooruitstrevendheid. De Lightyear auto, waterstof tanken, autonome bussen allemaal innovaties die Helmond groot maakte.

 

Op het Jan van Brabant College, de monumentale locatie aan de Molenstraat, kwam de eerste aanraking met de journalistiek. De vlam sprong aan en de passie groeide. Tilburg en de school voor de journalistiek waren in 2017 dan ook een logische vervolgstap. Daar opende de deuren naar de rest van de wereld.

Journalistiek

De eerste stappen in de journalistiek kwamen voor Liam op het Jan van Brabant bij JvBTV. Nadat hij een halfjaar op de hogeschool voor de journalistiek zat ging Liam aan de slag bij het Eindhovens Dagblad en was hij correspondent in Helmond.

 

Na twee jaar daar gewerkt te hebben maakte Liam de overstap naar Ditisonzewijk en ging hij als Junior-Hoofdredacteur om de samenwerking met Omroep Helmond voort te zetten onder de nieuwe naam DitisHelmond als lokale omroep van Helmond. 

De Verenigde Staten

De journalistieke passie is grotendeels gevestigd op de Verenigde Staten. Waar de eerste vier jaar van zijn journalistieke carrière vooral in Helmond plaatsvonden; Met een productie in St. Louis, MO en een stage in Washington DC; bleef Liam zijn focus vooral gericht op producties maken in de Verenigde Staten van Amerika.

 

Voor de website van USA4ALL schreef hij al meerdere producties voornamelijk gericht op Politiek en Sport. De vader van Liam schreef daar al langere tijd voor en was dan ook een grote inspiratiebron. De verhalen die zijn vader schreef en vertelde, zorgde ervoor dat Liam’s interesse in de VS alsmaar groeide en hij er uiteindelijk zelf dan ook hoopt te kunnen gaan werken. 

 

In maart 2022 volgende de eerste volgende stap in de carrière van Liam. Voor het eerst werkte hij langere tijd in de Verenigde Staten van Amerika. Na een jaar van visum regelen, inreisverboden en coronacrisis kon hij eindelijk aan de slag bij de NOS in Washington DC.  

Het gaat er mij niet om of iedereen blij is met wat ik doe, of ze het fijn vinden wat ik produceer. Als ik er maar altijd achter mijn eigen producties kan blijven staan dan is het goed.

— Liam Toll —

Het gaat niet om wie ze schrijft, het gaat om de verhalen

Subscribe To Our newsletter